Maart 2017 geslaagde bijeenkomst ontwikkeling laatste fase Berggierslanden

Op maandag 11 juli heeft er een informatiebijeenkomst plaatsgevonden over het project aan het Kraaiennest in Berggierslanden te Meppel. Tijdens deze bijeenkomst kregen de aanwezigen de bijzondere kans om te vertellen hoe ze willen wonen!

De avond werd gestart met een presentatie waarin een toelichting op het plan en het proces werd gegeven. Ook werd de terugkoppeling gegeven van de eerste inventarisatie en een prognose van de planning. Een belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst was de brainstorm in kleine groepjes. Specifieke woonwensen werden besproken en op basis van deze persoonlijke inbreng worden nu de volgende stappen in de verdere realisatie van deze prachtige woonwijk gezet.

Geïnteresseerden

Het overgrote deel van de belangstellenden wonen reeds in Berggierslanden. Het kraaiennest spreekt hen vooral aan vanwege de rustige ligging aan het ‘einde van de wijk’ en in het geval van de twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen is men vooral op zoek naar meer ruimte in en/of om het huis. In het geval van de kleine vrijstaande woning waren de geïnteresseerden juist vooral op zoek naar minder ruimte, met een eigen tuin en de mogelijkheid voor een slaap- en badkamer op de begane grond.

Vervolg

Op basis van alle woonwensen worden na de zomervakantie twee varianten verder uitgewerkt; aan het Kraaiennest een combinatie van twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen en aan de Fok en de Aak de kleine vrijstaande woning. In verband met de weinige belangstelling voor eengezinswoningen is dit woningtype inmiddels komen te vervallen.

U ontvangt naar verwachting in oktober / november meer informatie van ons over de verdere uitwerking.

We willen alle aanwezigen hartelijk danken voor hun inbreng en enthousiasme!

Graag tot ziens.

Delen: Ik heb belangstelling