Meppel

Meppel is een stad met veel bedrijvigheid, groen, ruimte, water, gezelligheid en historie. De gemeente Meppel bestaat uit Broekhuizen, Meppel, Nijeveen, Rogat en De Schiphorst.

Bedrijvigheid

Meppel bruist! In het oude centrum van Meppel, rond de verschillende pleinen worden vele evenementen georganiseerd, zoals Donderdag Meppeldag, het Grachtenfestival, Picknick in the Park, Meppel Culinair en Meppel City Run.

Groen, ruimte en water

Meppel ligt tussen drie natuurgebieden in: het Holtingerveld met haar hunebedden, het Reestdal, een uniek beekdal met een slingerende Reest als grensrivier tussen Drenthe en Overijssel en WaterReijk, thuishaven van Nationaal Park Weerribben-Wieden en het welbekende Giethoorn en het knusse Blokzijl.

De stad zelf heeft sfeervolle grachten en is een geliefde stad voor de pleziervaart. Het ligt op een kruispunt van rivieren. Vanaf het Meppelerdiep en de Drentse Hoofdvaart kunt u met uw boot de binnenstad bereiken en een plekje bemachtigen aan een van de grachten.

Gezelligheid

In het oude centrum vindt u karakteristieke straatjes, grachten en pleinen met terrasjes rondom. Restaurantjes afgewisseld met cafeetjes zorgen voor zowel een breed culinair aanbod als een uitgebreid avond- en nachtleven.
Elke donderdag en zaterdag is er markt op een van de pleinen.
Ook heeft de stad een schouwburg en een cultureel centrum en binnenkort krijgt Meppel weer een bioscoop.

De historie

De historie van Meppel is terug te vinden in de verschillende molens in de stad, het Drukkerijmuseum en expositiemuseum De Secretarie.
Op het Kerkplein staat de grote kerk met de Meppeler Toren.
Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen in de molens, maar ook de beklimming van de Meppeler Toren is de moeite waard.

Delen: Ik heb belangstelling